dec 25

Omroep Gelderland: Fijne kerst voor bewoners de Teuge, Vitens zegt: “Geen commentaar.”

Interview met bewoners Marcel van den Breemen en Robert Pruim over de uitkomst van het het hoger beroep in de zaak de Teuge versus Vitens in zake mislukte WKO warmtepomp systeem.

Link naar de uitzending van 25 december 2019 omroep Gelderland

dec 25

Bewoners winnen in hoger beroep van Vitens, rechtbank zegt: “Vitens heeft wanpresetatie gepleegd tegenover de bewoners door de warmte / koude-installatie af te koppelen”

Op de dag voor kerst 2019 komt voor de bewoners van de Teuge eindelijk de langverwachte uitspraak in hoger beroep. Het hof geeft de bewoners gelijk in het feit dat de Vitens heeft een wanprestatie in zake mislukt WKO warmtepomp systeem. De rechter heeft tevens besloten dat er een deskundige wordt aangewezen om de schade per huishouden te bepalen.

Lees meer het artikel op de website van de Rechtspraak

sep 30

de Stentor – Vitens schikt met bewoners De Teuge Zutphen inzake noodfonds

de StentorZUTPHEN – Op aanbeveling van de voorzieningenrechter heeft waterbedrijf Vitens een schikking getroffen met Stichting De Teuge over het zogeheten noodfonds dat is verbonden aan het geflopte project met warmtepompen en warmte-koudeopslag in de Zutphense ‘ecowijk’ De Teuge.

Lees meer op de website van de Stentor

Meer nieuws volgt over de precieze afspraken en details in het forum van de stichting. De afspraken die gemaakt zijn geldt voor iedereen die geen finale kwijting had verleend aan Vitens in zake het ombouw aanbod.

sep 16

Kort geding inzake Noodfonds op 30 september 2014

Binnenkort zal de rechter zich in een kortgeding uitspreken op verzoek van de bewoners van de Teuge op het besluit van Vitens selectief in stand te houden voor bewoners die besloten finale kwijting te verlenen. De Vitens had echter in eerdere communicatie naar de bewoners aangegeven dat ze konden rekenen op ontzorging tot de ombouw van hun woning een feit was. De rechter mag zich nu uitspreken over de ontstane situatie. Het kortgeding zal op dinsdag 30 september 2014, 9:30 plaats vinden op het gerechtsgebouw van de gemeente Zutphen.

Lees ook het artikel in de Stentor van 16 september 2014 dat hier over ging.

jul 11

GaWaLo – Warmtepompwijk krijgt weer gasgestookte hr-ketels

gawaloZutphen – Bewoners van de mislukte warmtepompwijk De Teuge in Zutphen krijgen een gasgestookte verwarminginstallatie. Netwerkbeheerder Liander legt momenteel de gasleidingen naar de huizen, en ketelfabrikant Remeha plaatst er vanaf deze week hr-ketels.

Lees het hele artikel op de website van GaWaLo.